Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی خواجوی رئیس انجمن گوش و حلق و بینی و سر و گردن در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره تنفس از راه دهان هنگام خواب گفت: هنگامی که به دلایل مختلف راه بینی مسدود شود (به طور مثال در سرما خوردگی که مخاط داخل بینی ورم می‌کند) فرد مجبور است از راه دهان نفس بکشد.

وی افزود: نفس کشیدن از راه دهان در هنگام شب تنفس خوشایندی نیست و احساس خشکی دهان و چند بار بیدار شدن از خواب را در پی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایع ترین علت انسداد بینی در کودکان

رئیس انجمن گوش و حلق و بینی بیان کرد: شایع ترین علت انسداد بینی در کودکان بزرگ شدن لوزه سوم است که باعث می‌شود کودکان 2 یا 3 ساله از راه دهان نفس بکشند.

وی افزود: اگر لوزه سوم کودکان درمان نشود و به نفس کشیدن از راه دهان عادت کنند در بزرگسالی هر چقدر هم که راه بینی باز شود، عضلات فک و فرم دهان و بینی طوری شکل گرفته که فرد در خواب توانایی بسته نگه داشتن فک را ندارد، دهان باز می‌ماند و تنفس از راه دهان دائمی می‌شود.

بیشتر بخوانید: تنفس از راه دهان خشک شدن پوست لب را به همراه دارد


خواجوی بیان کرد: تغییر فرم صورت و جمجمه به دلیل تنفس از راه دهان که اصطلاحا صورت آدنوئیدی نامیده می شود ممکن است باعث مشکلات یادگیری و عقب افتادگی درسی کودکان شود.

وی اظهار کرد: وارد شدن ضربه‌های مختلف به بینی، سبب شکستگی‌های استخوان‌های بینی و تیغه وسط می‌شود و انحراف بینی را ایجاد می‌کند؛ همچنین توده‌ها و تومورهایی که در بینی یا بالای حلق به وجود می‌آیند، راه تنفسی را می‌بندند باعث اختلال در تنفس می‌شوند.

رئیس انجمن گوش و حلق و بینی اظهار کرد: شل شدن عضلات کام که با افزایش سن ایجاد م‌ شود، التهاب ها و عفونت های داخل بینی، حساسیت ها و پولیپ های بینی هم می توانند باعث تنفس از راه دهان شوند.

بیشتر بخوانید: چرا نباید با دهان نفس بکشیم؟

خواجوی گفت: تنفس از راه دهان موجب می شود به اندازه کافی اکسیژن خون اشباع نشود و کمبود اکسیژن در بدن را ایجاد کند؛ این امر سبب خواب ناآرام، مختل شدن فعالیت روزانه، بیماری های قلبی، فشار خون، حالت های روحی مختلف و کاهش سطح فعالیت جسمی و فکری می‌شود.

مرگ ناگهانی در خواب عارضه تنفس از راه دهان

وی افزود: یکی از بدترین عوارض تنفس از راه دهان، مرگ ناگهانی در خواب است؛ امکان دارد به دلیل بسته شدن راه نفس کشیدن، ایست تنفسی رخ دهد و سبب مرگ شود.

رئیس انجمن گوش و حلق و بینی گفت: تنفس از راه دهان در کودکان انواع تغییرات خلقی، بیش فعالی، شب ادراری و مسائل مختلف روحی را ایجاد می‌کند و اگر این موضوع ادامه پیدا کند فرم فک، دهان و صورت طوری رشد می کند تا تنفس دهانی انجام شود.

بیشتر بخوانید: نفس کشيدن از راه دهان خوب است يا بد؟

عملکرد متفاوت بینی و دهان در تنفس

رئیس انجمن گوش و حلق و بینی بیان کرد: بینی آلودگی‌های هوای ورودی و ذرات معلق را تا حدودی می‌گیرد، هوا را مرطوب و گرم می کند و با ایجاد مقاومت بر سر راه آن، سبب توقف بیشتر هوا در ریه شده و جذب اکسیژن را افزایش می‌دهد.

خواجوی اظهار کرد: دهان عملکرد متفاوتی دارد و هوا را مستقیم وارد حلق می‌کند، تحریک کننده است و جذب اکسیژن هوا را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام/  

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار علمی دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۸۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است

سرانجام با اعلام رسمی وزیر بهداشت، دستورالعمل درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دولتی، شکل اجرایی به خود گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، موضوع رایگان شدن خدمات درمانی برای کودکان زیر ۷ سال، گذشته از سوی وزیر بهداشت، رسانه‌ای شد و در عین حال؛ اختلاف بر سر نحوه اجرای آن، باعث شد این موضوع در جلسات هیأت دولت مورد بررسی و بحث قرار گیرد.

اجرای چنین طرح یا دستورالعملی در ابعاد کشوری، نیازمند بودجه و اعتبار لازم است و شاید همین موضوع، باعث تأخیر آن شده بود.

در عین حال، در روز‌های اخیر، وزیر بهداشت در حیاط دولت به اجرایی شدن این دستورالعمل، جنبه رسمی بخشید و قرار شد در تمامی بیمارستان‌های دولتی، درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان شود.

حالا، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت؛ جزئیات بیشتری از این دستورالعمل را تشریح کرده است.

وی با یادآوری اینکه تمامی هزینه‌های درمان سرپایی و بستری این کودکان رایگان بوده و بر عهده دولت است، گفت: در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه هیأت وزیران و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور درمان کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی رایگان شد و هموطنان باید در جریان این موضوع قرار گیرند و بدانند که لازم نیست پولی بابت درمان فرزندانشان پرداخت کنند و اگر جایی با تخلف مواجه شدند این موضوع را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

وی افزود: این اقدام گام بلندی برای حمایت از آینده سازان کشور و خانواده‌ها آنان است و چنانچه خانواده‌ای تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های درمان فرزندش را نداشته باشند وظیفه ما است که آن‌ها را به طور رایگان درمان کنیم در واقع ۸۰ درصد خدمات پزشکی کشور در مراکز دولتی و دانشگاهی ارائه می‌شود و این خدمات هم برای کودکان زیر ۷ سال رایگان خواهد بود.

در همین حال، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، با بیان اینکه هر حادثه یا بیماری که در ۷ سال اول زندگی رخ دهد، در بقیه عمر باقی می‌ماند و سلامت فرد را مختل می‌کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیأت دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا از این طریق سلامت آن‌ها ایمن شود. این به همه بیمارستان‌های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

دیگر خبرها

  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود /کارتن خواب‌ها چهره شهر را نا زیبا می‌کنند
  • درمان رایگان کودکان بیمه شده زیر هفت سال
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • حس خوب حمایت
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید