Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@18:30:09 GMT

لوزه كودك را بايد درآورد يا نه؟‏

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۹۱۰۴۵

لوزه كودك را بايد درآورد يا نه؟‏

خبرگزاري آريا -

لوزه‏ها در دو طرف حلق قرار داشته و در مقابله با عفونت هاي تنفسي و ديگر عفونت ها نقش مؤثري دارند. اما گاهي خود لوزه‏ها تبديل به محلي براي ايجاد عفونت هاي حاد و مزمن مي‏شوند.
دانشمندان معتقدند لوزه ها در تكامل دستگاه ايمني بدن كودك نقش دارند. لوزه ي كودكان به طور طبيعي بزرگ تر از افراد بالغ است و با افزايش سن از حجم آن كاسته مي‏شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هر چند بزرگي لوزه معمولا ناشي از عفونت است، ولي در بسياري از موارد نيز ممكن است لوزه كودكي بزرگ تر از حد طبيعي باشد، ولي هيچ گونه عفونتي در آن وجود نداشته باشد
.
در بسياري از كودكان، لوزه‏هاي دو سمت حلق ممكن است چنان بزرگ باشند كه در خط وسط به هم برسند، بدون اين كه كودك مشكل خاصي داشته باشد. بر عكس اين حالت هم امكان پذير است، يعني در مواردي لوزه با اندازه كوچك، داراي عفونت قابل ملاحظه اي است. بنابراين بر اساس حجم لوزه نمي توان به طور مستقيم به عفونت آن پي برد. وجود ترشحات سفيد پنيرك مانند روي لوزه نيز هميشه دال بر عفونت آن نيست.
قرمزي و پرخوني لوزه همراه با تورم غدد لنفاوي زير گلو بهتر مي‏تواند نشان دهنده ي عفونت ‏ باشد.
بسياري از والدين سرماخوردگي‏هاي مكرر كودك، گرفتگي بيني، عفونت مكرر گوش، بي‏اشتهايي، لاغري يا تب مكرر را در اثر بزرگي و عفونت لوزه مي‏دانند و اصرار در برداشتن لوزه كودك دارند. ولي اين مساله احتياج به معاينه و بررسي از سوي پزشك متخصص دارد و چون لوزه در ايمني بدن مؤثر است، همواره سعي مي‏شود تا حد ممكن از برداشتن آن خودداري شود.
لوزه‏ها در جريان عفونت حلق يا اصطلاحا گلودرد چرکي كه در كودكان بسيار شايع است عفوني و بزرگ مي‏شوند كه اكثرا با بهبود عفونت، مجددا كوچك مي‏گردند
در بعضي از خردسالان لوزه دچار عفونت مزمن مي‏شود كه علايم آن شامل گلودرد مكرر، درد در هنگام بلع غذا، اشكال در تنفس، خشكي، تحريك گلو و بوي بد تنفس است. گاهي در اين موارد بزرگي لوزه به حدي است كه باعث انسداد قابل ملاحظه جريان هواي تنفسي مي‏شود و منجر به تنفس سخت و كمبود اكسيژن خون مي گردد و در صورت عدم درمان، عوارض ريوي قابل ملاحظه خواهد داشت. در اين موارد بهتر است با جراحي لوزه انسداد تنفسي برطرف شود.
در بيشتر كودكان با افزايش سن، تعداد و شدت عفونت هاي لوزه كم مي‏شود.
لوزه سوم در قسمت پشت و بالاي حلق قرار دارد و بافت نرم و پهني است كه عفونت و بزرگ شدن آن معمولا از لوزه‏هاي دو سمت حلق تبعيت مي‏كند، اما گاهي نيز به تنهايي بزرگ مي‏شود. بزرگي لوزه سوم باعث انسداد جريان هواي بيني و بسته شدن شيپور استاش كه گوش مياني را به حلق متصل مي‏سازد، مي‏شود.
تنفس دهاني
علايم بزرگي لوزه سوم شامل گرفتگي بيني، تنفس از دهان و ترشح مداوم بيني است. اين كودكان معمولا صداي گرفته و تودماغي دارند. تنفس دهاني گاهي فقط در هنگام خواب بروز مي‏كند، به خصوص اگر فرد به حالت درازكش خوابيده باشد. اما اگر لوزه سوم خيلي بزرگ باشد، كودك در هنگام روز هم با دهان نفس مي‏كشد و لب و دهان او خشك مي‏شود.
از ديگر علايم بزرگي لوزه سوم، عفونت مكرر يا مزمن حلق است. ورود ترشحات چركي به حلق به خصوص در هنگام شب و نيز خشكي گلو در اثر تنفس دهاني، منجر به سرفه‏هاي شديد مي‏شود. لوزه سوم باعث بسته شدن شيپور استاش و عفونت مكرر يا مزمن گوش مياني همراه با كاهش شنوايي مي‏شود.
در بعضي از كودكان كه لوزه‏هاي آنها بسيار بزرگ است، در هنگام خواب انسداد موقت جريان هوا روي مي‏دهد كه منجر به خرناس كشيدن، تنفس سخت، كاهش اكسيژن خون و بالا رفتن گاز كربنيك آن و مشكلات ريوي قابل ملاحظه خواهد شد.
چه لوزه هايي را بايد درآورد؟
لوزه‌ها يك عضو دفاعي بدن به شمار مي‌روند كه گلبول سفيد مي‌سازند، از اين رو كودكاني كه لوزه سوم دارند، نبايد بي ‌دليل تحت عمل جراحي قرار گيرند. اما در موارد زير برداشتن لوزه الزامي است :
- در كودكاني كه به علت عفونت هاي شديد و مكرر، ترس از افزايش ابتلا به تب روماتيسمي وجود دارد.
- بزرگي لوزه باعث انسداد قابل ملاحظه ي راه هوايي کودک مي‏ شود.
- عفونت مكرر گوش و كاهش شنوايي بروز مي كند.
- در لوزه، آبسه پديد مي آيد.
برداشتن لوزه تأثيري در درمان و پيشگيري از سرماخوردگي و سينوزيت ندارد
توصيه هاي ضروري
* کودکان را شب حمام نکنيد. سرماخوردگي‌‌‌هاي مكرر يكي از عوامل تشديد و برگشت لوزه سوم در كودكان است. استحمام كودكان در شب يكي‌ از عوامل ابتلاي‌ آنها به سرماخوردگي است، زيرا در شب درجه حرارت بدن پايين مي آيد و از طرفي به خاطر كنار زدن رو انداز توسط كودك، كودك مستعد ابتلا به سرماخوردگي مي‌شود.
* كودكي كه تحت عمل جراحي لوزه سوم قرار گرفته است نبايد از غذاهاي آماده استفاده كند، زيرا ادويه‌هاي موجود در اين غذاها موجب تحريك و حتي برگشت لوزه مي‌شود.
* در كودكان داراي حساسيت (آلرژي) عمل جراحي لوزه نبايد در ماه هاي تابستان انجام شود. ولي براي كودكان سالم و بدون حساسيت، ماه هاي خرداد تا شهريور، زمان مناسبي براي برداشتن لوزه است.
* جراحي لوزه نسبت به ساير جراحي هايي كه توسط بيهوشي عمومي صورت مي گيرند، خطري ندارد و بايد مراقب عوارض پس از عمل بود.
* نكته مهمي كه در مورد لوزه هاي دائم الچركي وجود دارد اين است كه نبايد تصور كرد لوزه كودك بدون جراحي، التيام پيدا مي كند. عفونت مزمن لوزه هايي كه دائماً چرك مي كنند، خطرناك است و حتماً بايد جراحي شود تا كودك، درمان شود، زيرا تكرارعفوني شدن لوزه مي تواند منجر به انسداد راه تنفسي، تغيير وضعيت صورت، دردهاي پياپي گلو و عفونت گوش شود.
منابع:
روزنامه ايران
فارس - دکتر احمد هاشمي ، فوق تخصص اطفال


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۹۱۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود