Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@17:31:08 GMT

بهترين زمان براي جراحي لوزه سوم در کودکان

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۷۸۸۹۵

بهترين زمان براي جراحي لوزه سوم در کودکان

خبرگزاري آريا -

در بافت لوزه سوم، سلول‌هاي سيستم ايمني وجود دارد
افزايش حجم لوزه سوم اثر فشاري بر جريان لنفاوي دارد و تخليه لنفاوي از سينوس‌ها و بيني را دچار مشکل مي‌کند و باعث بروز عفونت‌هاي مکرر سينوس‌ها و التهاب بيني مي‌شود.
در ناحيه دهان و حلق انسان غدد لنفاوي زيادي وجود دارد. اين غدد در چند نقطه تجمع کرده‌اند که برجسته‌تر از ديگر نواحي به‌نظر مي‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

يکي از اين برجستگي‌ها لوزه سوم (آدنوئيد) نام دارد که در ناحيه حلق-بيني يا پشت بيني قرار دارد. اگر به هر دليلي لوزه سوم، افزايش حجم بيش از حد پيدا کند، مشکلاتي براي کودک به‌وجود مي‌آيد که نيازمند مداخلات پزشکي است.
در بافت لوزه سوم، سلول‌هاي سيستم ايمني وجود دارد که وظيفه‌شان مقاومت در برابر ميکروب‌ها و واکنش به التهاب‌هاست و گاهي اين واکنش به شکل افزايش حجم لوزه سوم است. معمولا افزايش حجم لوزه سوم شکل آناتوميک حلق را تغيير مي‌دهد و در مسير هوايي تنگي ايجاد مي‌کند. اين تغيير مي‌تواند عاملي براي تشديد عفونت يا بروز مشکلات بعدي باشد.
همچنين افزايش حجم لوزه سوم اثر فشاري بر جريان لنفاوي دارد و تخليه لنفاوي از سينوس‌ها و بيني را دچار مشکل مي‌کند و باعث بروز عفونت‌هاي مکرر سينوس‌ها و التهاب بيني مي‌شود.
بزرگي لوزه سوم حتي روي شيپور استاش (لوله‌اي در گوش مياني که هوا را از حلق به گوش مياني منتقل مي‌کند) هم اثر مي‌گذارد، دهانه خروجي آن را مي‌بندد و باعث التهاب‌ گوش مياني مي‌شود. چون شيپور استاش در کودکان کوتاه‌تر از بزرگسالان و افقي است، بسته شدن آن عوارض شديدي به‌وجود مي‌آورد. تغييرات ساختاري به‌وجود آمده عوارض کوتاه‌مدت و درازمدتي ايجاد مي‌کنند که کيفيت زندگي کودک را پايين مي‌آورد.
علائم بزرگي لوزه سوم
رشد غيرطبيعي لوزه سوم سوراخ‏هاي پشت بيني را تنگ کرده و موجب تنفس دهاني خواهد شد. اين مهم‏ترين علامت بزرگي غير‏طبيعي لوزه سوم است. وقتي تنفس مشکل پيدا کرد، ممکن است صدادار شود و خرخر در خواب نيز اضافه شود. گاهي اين خرخر والدين را بيشتر نگران مي‏کند در صورتي که حتي اگر خرخر هم وجود نداشته باشد، همين که تنفس از راه دهان صورت مي‏ گيرد، يک امر غير‏طبيعي است. علاوه بر اين مشکل چون لوزه سوم سوراخ‏هاي پشت بيني را مي ‏بندد، ترشح از بيني هم ممکن است بوجود آيد.
يکي از علائم مهم ديگر در اين کودکان اين است که صدايشان اغلب تودماغي مي ‏شود. تغييرات ديگري هم در اين افراد ايجاد مي ‏شود به طوري که در دراز‏مدت قيافه اين کودکان طوري تغيير مي‏ کند که در اصطلاح پزشکي به آن‏ها قيافه لوزه‏ سومي يا آدنوئيد فيس مي‏ گويند. چهره کودکان گوياي مشکلات مزمن آن‏هاست به قدري که ما وقتي به آن‏ها نگاه مي ‏کنيم، تا حد زيادي به شدت مشکل‌شان پي مي‏بريم. دهان اين کودکان هميشه باز است. لب‏هاي بالاي‌شان به طرف بالا برگشته و موجب نمايان شدن دندان‏هاي جلويي‏شان مي‏شود. گاهي کبودي زير چشم‏ نيز ديده مي شود.
تشخيص لوزه سوم
تشخيص اين اختلال خيلي مهم است چون متاسفانه بزرگي لوزه سوم در بعضي موارد با ساير بيماري‏ها اشتباه گرفته مي‏ شود. علائم بزرگي لوزه سوم گرفتگي بيني و ترشحات آن است. کودکي هم که دچار عفونت‏هاي سينوسي مزمن است، مهمترين علامتش گرفتگي و ترشح بيني است. اين علائم در کودکي هم که دچار آلرژي مزمن است، ديده مي‏ شود. بنابراين ما نياز داريم که براي افتراق اين علائم اقدامات تشخيصي انجام دهيم. اولين قدم معاينه ساده است. معاينه بيني و حلق و گوش شامل اين معاينات مي‏ شود.
بعد از آن براي اين که دقيقا ارزيابي را کامل کنيم، معاينه دقيق‏تر، معاينه به کمک آندوسکوپ از راه بيني است. به اين ترتيب تمام مشکلاتي که شامل سينوزيت، آلرژي، پوليپ، لوزه سوم، بزرگي شاخک‏هاي بيني است، را مي‏توانيم افتراق و تشخيص دهيم. اين کار اگر توسط يک متخصص که تجربه کافي و لازم دارد، انجام شود، براي کودک خيلي راحت است. در بچه ‏هاي با سن خيلي کم مثلا زير سه سال ممکن است ما از روش‏هاي تصويربرداري استفاده کنيم. ولي در کودکان با سن بالاتر که همکاري خوبي دارند، بررسي هاي دقيق‏تر را با معاينه آندوسکوپي انجام مي‏ دهيم.
عوارض بلندمدت لوزه سوم
يکي از مشکلاتي که در آينده براي اين کودکان (که درمان به موقع حجيم‌شدگي لوزه سوم را دريافت نکرده‌اند) ايجاد مي‌شود، فشارخون اوليه است. وقتي تنفس هنگام خواب کافي نيست و بافت‌هاي بدن کمبود اکسيژن دارند، قلب براي جبران خون بيشتري را پمپاژ مي‌کند. اين عمل باعث افزايش فشار در قوس آئورت قلب مي‌شود که نهايتا به افزايش فشار خون منتهي خواهد شد. شب‌ادراري در کودکان واکنشي به اين اختلال است.

افزايش حجم لوزه سوم باعث بروز عفونت‌هاي مکرر سينوس‌ها و التهاب بيني مي‌شود
عوارض کوتاه‌مدت لوزه سوم
بعضي از اين عوارض خيلي زود آشکار مي‎شوند؛ اولين تغيير، اختلال در خواب به علت انسداد بيني و کمبود اکسيژن است که باعث مي‌شود کودک از راه دهان تنفس کند. زير چشمان اغلب اين کودکان پف‌آلود است. بي‌خوابي‌ها و تقلاي شبانه و خرخر، باعث خستگي و چرت زدن در طول روز و بي‌اشتهايي و نداشتن رشد کافي کودک خواهد شد. آبريزش از دهان در برخي از آنها، شب ادراري، التهاب گوش و التهاب سينوس، از ديگر علامت‌هاي شاخص بزرگي لوزه سوم هستند.
درمان لوزه سوم
اساس درمان صحيح، تشخيص دقيق است. بعد از تشخيص در صورتي که تشخيص ما بر اين بود که مشکل از لوزه سوم است، در وهله اول بزرگي لوزه سوم را بر حسب ميزان بزرگي و بر حسب شدت علائم درجه‏بندي مي‏ کنيم. اگر در کودک علائم تازه شروع شده باشد و مدت زيادي از آن نگذشته باشد، با درمان‏هاي دارويي شروع مي‏ کنيم تا از رشد بيشتر لوزه سوم جلوگيري کنيم. در کودکاني که علائم خيلي شديد است و مشکلات خيلي جدي در تنفس دارند، در صورتي که لوزه سوم هم از نظر درجه ‏بندي اندازه بزرگي داشته باشد، درمان‏هاي جراحي براي خارج کردن لوزه سوم لازم است. البته گروهي از بچه ها هستند که ممکن است آن‏ها را با درمان‏هاي جديدي که نه دارويي هستند و نه جراحي، بتوانيم درمان کنيم. در اين کودکان ممکن است بتوانيم حجم لوزه سوم را بدون بيهوشي با روش‏هايي مثل استفاده از امواج راديوفرکانس کم کنيم. اين کار مزايايي دارد که مثل عمل جراحي خونريزي ندارد، احتياجي به بيهوشي هم ندارد. علاوه بر اين که بافت‏هاي طبيعي هم مشکلي برايشان ايجاد نخواهد شد. استرس کودک هم در مورد جراحي و اتاق عمل از بين خواهد رفت. به اين ترتيب تعداد عمل‏هاي جراحي در مورد لوزه سوم را مي توانيم به حداقل ممکن برسانيم.
جراحي لوزه سوم
براي همه بيماران دچار لوزه سوم بزرگ، الزاما جراحي لازم نيست مگر اينکه پزشک به اين نتيجه برسد که لوزه سوم بايد برداشته شود. در اين صورت اگر در انجام جراحي تعلل شود، تبعات آن در آينده با بيمار خواهد ماند که معمولا جبران‌ناپذير است يا راه‌هاي درماني بسيار پرهزينه‌اي دارند. زمان مناسب جراحي وقتي است که کودک 10 هفته از عمرش سپري شده و 10 کيلوگرم وزن دارد و هموگلوبين خونش 10 ميلي‌گرم در دسي‌ليتر است. برداشتن لوزه سوم ممکن است با جراحي‌هاي ديگري توام شود. وقتي کودک مدام دچار التهاب گوش هم باشد، در همان حين که لوزه سوم برداشته مي‌شود، لوله‌اي در گوش تعبيه مي‌کنند که ترشحات داخل آن تخليه شود. اين جراحي با بيهوشي عمومي انجام مي‌گيرد. جراحي پايه در گوش، گلو و بيني است و زمان زيادي طول نمي‌کشد و بعد از عمل هم بيمار خيلي زود به وضعيت طبيعي برمي‌گردد و مي‌تواند مايعات و غذاي نرم مصرف کند.
احتمال عود لوزه سوم
در افرادي که دچار حساسيت‌هاي طولاني‌مدت يا سينوزيت مزمن هستند، احتمال عود لوزه سوم وجود دارد. البته تعداد اين بيماران بسيار کم است و بعد از جراحي هم بايد تحت نظر متخصص ايمونولوژي قرار گيرند.
گردآوي:بخش کودکان بيتوته
منبع:salamatnews.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۷۸۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک فوری / نگذاریم این کودک بیمار بمیرد

کودکی ست 11ساله، چند سال است به دلیل نارسایی ریوی و مشکلات قلبی تحت درمان می باشد.با کمک شما عزیزان  و قرض و وام سال گذشته پیوند ریه ایشان انجام شده است.

متاسفانه مدتی بعد به علت بیماری قلبی نیاز فوری به آنژیوگرافی داشت که با کمک شما عزیزان به ایشان کمک شد. در حال حاضر پیوند ریه برای این کودک جوابگو نبوده و طبق گفته دکتر آخرین مرحله برای ایشان شانت مصنوعی ریه باید کار گذاشته شود که اگر جواب ندهد ممکن است جانش به خطر بیفتد.

هزینه جراحی 35 میلیون تومان اعلام شده است.متاسفانه اکسیژن به دست های این کودک نمی رسد و مدام پوست ناخن هایش کنده می شود و دستانش عرق می کند. در بیمارستان بارها بستری شده. چند روز دیگر باید جراحی شود ولی به دلیل هزینه های بالای جراحی نتوانسته اند این مبلغ را تامین کنند. خواهر نوجوانش نیز به دلیل مشکلات قلبی با کمک شما عزیزان آنژیو شده است. به دلیل رفت و آمد مدامشان در بیمارستان و مراقبت از کودک پدرش نمی تواند کارگری کند و طی این چند سال وام و قرض بسیاری برای درمان کودکشان گرفته اند .

هموطنان عزیز. ضمن دعای خیر برای سلامتی این پسر.بار دیگر هر چه در توان دارید برای پیوند ریه این کودک کمک کنید که قطعا دعای خیر مادر ایشان بدرقه راهتان خواهد بود.

پرداخت انلاین خیریه نسیم وصال

شماره کارت بانک ملت : ۶۱۰۴۳۳۷۸۱۱۴۱۶۲۳۷
 شماره حساب بانک ملت: ۵۸۹۸۷۷۱۴۶۵
شماره کارت بانک ملی: 6037997599156198
 شماره حساب بانک ملی:  0219934010000
شماره شبا: IR310120020000005898771465  

کد دستوری پرداخت: #52520*6655*

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سفر گروه فوق تخصصی جراحی ابن سینا به یاسوج
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛ زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • ستاره حریف والیبال ایران VNL را از دست داد
  • کمک فوری / نگذاریم این کودک بیمار بمیرد
  • اصواگرایان به دنبال تسویه حساب درون گروهی در مجلس دوازدهم؟/ پیش‌بینی متفاوت رشیدی کوچی از پارلمان آینده
  • کاشت مو بدون جراحی با خواب طبیعی