Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@17:51:22 GMT

زمستان آغاز درگيري با سينوزيت

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۵۵۰۶۱

خبرگزاري آريا -

 

 
معني ساده‌ اين بيماري آن است که سينوس‌هاي شما عفوني يا ملتهب شده‌اند، اما اين فقط اندکي از درد و گرفتاري‌اي را که در اين شرايط تحمل مي‌کنيد، نشان مي‌دهد.
سينوزيت، به‌خصوص سينوزيت مزمن، از شايع‌ترين بيماري‌هاي دستگاه تنفسي در کل دنياست.با شروع سرماي زمستان و سرماخوردگي‌هايي که گاه و بي‌گاه در اين فصل گريبان گير افراد مي‌شود، نکته‌هايي که دکتر سيد حامد سجادي، متخصص گوش و حلق و بيني درباره سينوزيت بيان مي‌کند شنيدني خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
آيا هر سرماخوردگي‌اي منجر به سينوزيت مي‌شود؟بايد گفت سينوزيت مثل سرماخوردگي است، با اين تفاوت که سرماخوردگي بعد از يک هفته خوب مي‌شود، ولي سينوزيت خير. سرماخوردگي‌اي که بعد از 5 الي 6 روز به جاي بهتر شدن، بدتر شود، ممکن است نشان دهنده ي عفونت سينوس ها باشد.ما به اين عفونت، "سينوزيت حاد" مي‌گوييم؛ يعني بيمار از قبل هيچ مشکلي نداشته و با يک‌بار سرماخوردگي شديد دچار سينوزيت شده ‌است. به‌ طور کلي شمار کمي از سرماخوردگي ‌ها به سينوزيت منجر مي‌شوند. يعني به‌ دنبال سرماخوردگي، در چه مواردي با شک به سينوزيت بايد به پزشک مراجعه کرد؟اگر علائم سرماخوردگي بيش از 10 تا 14‌روز طول بکشد يا به‌تدريج بدتر شود؛ با سردرد شديد همراه باشد؛ ورم صورت يا تغييرات چشمي ظاهر شود؛ درد صورت بيش از 2 تا 4 روز باقي بماند؛ تب بالاي 38‌ درجه بيشتر از سه روز ادامه يابد؛ ترشحات بيني پس از گذشت 5 تا 7 روز از شروع سرماخوردگي، زرد يا سبز رنگ شود؛ ترشحات، از ابتداي سرماخوردگي زرد يا سبز رنگ باشد و بيش از 7 تا 10 روز ادامه يابد؛ 10 تا 14 روز بعد از برطرف شدن ساير علائم، سرفه همچنان باقي بماند، به‌ويژه اگر خلط دار باشد و گوش درد (به‌ ويژه گوش درد يک طرفه) بيش از يک روز باقي بماند، در اين صورت بيمار بايد حتما به پزشک مراجعه کند.
سينوزيت مزمن چطور؟اين را هم درباره علائم سينوزيت بايد اضافه کنم که اکثر سينوزيت‌ها عارضه بيني دارند. گرفتگي بيني ، آبريزش، گاهي اوقات فشارهاي داخل سينوس و حفره‌هاي صورت، سردرد، از دست دادن حس چشايي و در بيشتر مواقع در اطفال بوي بد دهان ممکن است از علائم سينوزيت باشند.در برخي موارد کاهش حس بويايي و احساس مزه ي بد در گلو همراه با ترشحات چرکي پشت گلو هم وجود دارد و حتي ممکن است فرو بردن ترشحات در کودکان به تهوع و استفراغ منجر شود. اما اگر اين علائم بيش از 12 هفته طول بکشند، يعني بيمار علي ‌رغم داروهايي که استفاده کرده بهبود نيابد، در اين صورت سينوزيت او مزمن شده است.
سينوزيت حاد متناوب هم داريم؟اين هم يکي از انواع ديگر سينوزيت‌هاست؛ به اين ترتيب که فرد دچار سينوزيت حاد مي‌شود و پس از مصرف دارو نيز بهبود مي‌يابد، ولي بعد از سه الي چهار ماه دوباره دچار عفونت سينوس مي‌شود که درمان اين نوع سينوزيت از انواع ديگر آن مشکل‌تر است.
سردردهاي ناشي از سينوزيت را چطور بايد از سردردهاي ميگرني يا سردردهاي معمولي تشخيص داد؟اکثر سينوزيت‌ها سردرد ايجاد نمي‌کنند و سردردهاي سينوسي- همان‌هايي که مردم اغلب به اين نام از آنها ياد مي‌کنند- اغلب ميگرن يا سردرد‌هاي غيرسينوسي هستند و با آنتي‌بيوتيک هم بهبود نمي‌يابند. به‌خصوص سينوزيت مزمن اصلا سردرد ندارد. در سينوزيت حاد نيز اغلب گونه‌هاي فرد دردناک مي‌شود تا سر او. اين سردرد‌ها به راحتي با مسکن و با استراحت خوب مي‌شوند و اصلا عفوني نيستند.
سينوزيت به لوزه سوم هم ربط دارد؟همان طور که سينوزيت سبب گرفتگي و ترشحات بيني مي‌شود، لوزه سوم هم علائم مشابهي را آشکار مي‌کند. در بسياري از کودکان اين دو مورد را به سختي مي‌توان از هم تمييز داد، اما معاينه دقيق پزشک مي‌تواند علت اصلي را مشخص کند.لوزه سوم با متوقف کردن خروج ترشحات از پشت بيني، فرد را دچار سينوزيت مي‌کند. در سينوزيت نيز خروج ترشحات چرکي از پشت بيني موجب تحريک لوزه سوم و تورم آن مي‌شود.
چند درصد از سينوزيت‌هاي مزمن به جراحي نياز دارند؟درمان اين بيماري معمولا طبي است، يعني ما ترجيح مي‌دهيم کساني که سينوزيت دارند را جراحي نکنيم، مگر آنکه معالجات غيرباليني آنها غير‌قابل علاج باشد.به ‌طور متوسط کمتر از يک ‌درصد افرادي که سينوزيت دارند و به پزشک مراجعه مي‌کنند، به جراحي نياز پيدا خواهند کرد؛ يعني درمان دارويي در اولويت است، اما نکته مهم اين است که اگر درمان آنتي‌بيوتيکي کامل نشود، فرد در معرض خطر سينوزيت مزمن قرار مي‌گيرد و به همين خاطر بايد سينوزيت حاد را به ‌طور کامل طبق دستور پزشک درمان کرد.
براي کودکاني که دچار سينوزيت هستند هم جراحي صورت مي‌گيرد؟در سال‌هاي گذشته براي کودکان زير 10 ‌سال عمل جراحي صورت مي‌گرفت، ولي امروزه به خاطر خطرات، عوارض و سخت بودن عمل جراحي روي کودکان، سعي بر اين است که جراحي صورت نگيرد. در افراد زير 10 سال که سينوزيت دارند، اغلب مشکل لوزه سوم وجود دارد که اگر اين لوزه همراه با مصرف اسپري و آنتي‌بيوتيک جراحي شود، بهتر از جراحي سينوس است. ولي اگر فرد تا سن 15 سالگي بهبود نيافت، جراحي مي‌شود.
براي قبل و بعد از جراحي چه توصيه‌هايي داريد؟هم قبل و هم بعد از جراحي، فرد بايد از آلرژي‌زاها از جمله آلودگي هوا دوري کند. همچنين رطوبت منزل بايد بين 30 الي 40 ‌درجه باشد، به‌خصوص در فصل زمستان. آب بدن نيز بايد به ميزان کافي باشد، در غير اين صورت خلط درون بيني غليظ و خشک مي‌شود و راه سينوس‌ها را مي بندد.
کساني که جراحي نمي‌کنند چطور؟اين افراد نيز از طريق آنتي بيوتيک درمان مي‌شوند، ولي شست‌وشوي بيني با سرم فيزيولوژي يا آب نمک، دو الي سه بار در روز نيز به اين بيماران بسيار کمک مي کند.منبع:سلامت نيوز



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۵۵۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیام طوفان‌الاقصی از غزه آغاز شده اما تداوم آن به صورت جهانی است

حجت الاسلام سیفعلی محمدزاده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، با اشاره به حمایت‌های جهانی به ویژه دانشجویان از مردم مظلوم غزه اظهار داشت: هم‌اکنون حرکت‌های جهانی که در مجموعه‌های علمی و فرهنگی دنیا به ویژه در سطح آموزش‌ عالی آغاز شده، بیانگر این است که خوشبختانه دنیا به سمت آگاهی و بصیرت حرکت می‌کند.

وی تصریح کرد: زمانی که مجموعه‌های علمی و فرهنگی متوجه تشخیص حق و باطل می‌شوند، این موضوع برگرفته از فطرت بشری بوده است و خدا فطرت را در نهاد انسان‌ها قرار داده که همواره طرفدار حق و مخالف باطل باشند.

امام جمعه چالدران گفت: خوشبختانه این مسئله از زمان پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) تاکنون روز به روز این حقیقت و واقعیت را در سطح دنیا نشان می‌دهد و در حال حاضر تنها بحث مردم غزه نیست بحث تقابل حق و باطل است و در این مسئله حد و مرزی وجود ندارد.

وی بیان کرد: تمامی آگاهی جامعه براساس فطرت پاکی است که خداوند در وجود آنها قرار داده است و طرفداری از حق را برای خود وظیفه می‌دانند و حتی حرکتی که هم اکنون در خود کشورهای اروپایی و آمریکایی و در کل دنیا به صورت مردمی ایجاد و در مجموعه‌های دانشگاهی آغاز شده، امری فطری و بیانگر این است که هر اندازه استعمارگران، ظالمان و فتنه‌گران بخواهند سیاهی ایجاد کنند در مقابل فطرت پاک الهی نمی‌توانند مسئله‌ای به نفع خود به وجود آورند.

حجت الاسلام محمدزاده اظهار داشت: بی‌تردید حق همیشه پیروز است و در ظاهر امر قیام طوفان‌الاقصی از غزه آغاز شده اما تداوم آن به صورت جهانی است؛ بنابراین تمامی بشریت به ویژه ارگان‌های فرهنگی و آنهایی که دستی در مسائل اطلاع‌رسانی، فرهنگی و خبری دارند باید این حقیقت و واقعیت را به صورت واقع‌بینانه بنگرند و نگویند که این رویداد به صورت «اتفاقی» رخ داده چون بحث حق و باطل است.

وی تصریح کرد: باطل در مقابل حق از بین می‌رود و وعده الهی همین است و در این راستا در دنیا عقلانیت و بصیرت و  آگاهی به آن سطح می‌رسد که زمینه برای تشکیل حاکمیت جهانی اسلام با ظهور امام زمان(عج) فراهم می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تابستان امسال خاموشی نخواهیم داشت
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • شک و تردید درباره عرضه اولین خودروهای وارداتی | قرار بود فردا یکشنبه عرضه آغاز شود
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از کی شروع می‌شود؟
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • پیش‌بینی آغاز تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده 
  • آغاز تبلیغات انتخاباتی دور دوم در آبادان
  • آغاز روند کاهشی دما در زنجان
  • قیام طوفان‌الاقصی از غزه آغاز شده اما تداوم آن به صورت جهانی است