Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-04@10:46:44 GMT

تفاوت های بین سینوزیت و سرماخوردگی

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۴۷۰۲۸

تفاوت های بین سینوزیت و سرماخوردگی

خبرگزاری میزان- برخی اوقات با مشاهده علائمی مانند سرفه و عطسه فکر می کنید سرما خورده اید ، اما بعد از چند روز متوجه می شود که همچنان بهبود نیافته اید و همچنان بینی تان گرفته و سرفه میکنید. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، برخی اوقات با مشاهده علائمی مانند سرفه و عطسه فکر می کنید سرما خورده اید ، اما بعد از چند روز متوجه می شود که همچنان بهبود نیافته اید و همچنان بینی تان گرفته و سرفه میکنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهترین کار این است که سریعا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با بررسی رادیو گرافی شما احتمالا میگوید که سینوزیت دارید.

معنی ساده اش این است که سینوس های شما عفونی یا ملتهب شده اند. اما این فقط اندکی از درد و گرفتاری را که در این شرایط تحمل می کنید، نشان می دهد. سینوزیت ها شامل ۵ حفره خالی در سر هستند که در اثر تجمع مخاط های بدن و عفونی شدن آنها مشکلاتی را ایجاد می کنند. سینوزیت، به خصوص سینوزیت مزمن از شایع ترین بیماری های دستگاه تنفسی در کل دنیا است.

باید گفت سینوزیت مثل سرماخوردگی است، با این تفاوت که سرماخوردگی بعد از یک هفته خوب می شود اما سینوزیت خیر. سرماخوردگی که بعد از پنج تا شش روز به جای بهتر شدن، بدتر شود ممکن است عفونت سینوس را ایجاد کند. به این عفونت سینوزیت حاد می گوییم، یعنی بیمار از قبل هیچ مشکلی نداشته و با یک بار سرماخوردگی شدید دچار سینوزیت شده است. به طور کلی شمار کمی از سرماخوردگی ها به سینوزیت منجر می شوند.

**در چه مواردی با شک به سینوزیت باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم سرماخوردگی بیش از ۱۰ تا ۱۴ روز طول بکشد یا به تدریج بدتر شود، با سردرد شدید همراه باشد، ورم صورت یا تغییرات چشمی ظاهر شود، درد صورت بیش از دو تا چهار روز باقی بماند، تب بالای ۳۸ درجه بیشتر از سه روز ادامه یابد، ترشحات بینی س از گذشت پنج تا هفت روز از شروع سرماخوردگی ، زرد یا سبزرنگ باشد و بیش از ۷ تا ۱۰ روز ادامه یابد، ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از برطرف شدن سایر علائم، سرفه همچنان باقی بماند. به ویژه اگر خلط دار باشد، گوش درد (به ویژه یک طرفه) بیش از یک روز باقی بماند، در این صورت بیمار باید حتما به پزشک مراجعه کند. این را هم درباره علائم سینوزیت باید اضافه کرد که اکثر سینوزیت ها عارضه بینی دارند، گرفتگی بینی، آبریزیش، گاهی اوقات فشارهای داخل سینوس و حفره های صورت، سردرد، از دست دادن حس چشایی و در بیشتر مواقع در اطفال، بوی بد دهان‌ ممکن است از علائم سینوزیت باشد.

در برخی موارد کاهش حس بویای و احساس مزه بد در گلو همراه با ترشحات چرکی پشت گلو هم وجود دارد و حتی ممکن است فروبردن ترشحات در کودکان به تهوع و استفراغ منجر شود اما اگر این علائم بیش از ۱۲ هفته طول بکشند یعنی بیمار به رغم داروهایی که استفاده کرده بهبود نیابد، در این صورت سینوزیت او مزمن شده است.

**سینوزیت حاد متناوب

این هم یکی از انواع دیگر سینوزیت ها است؛ به این ترتیب که فرد دچار سینوزیت حاد می شود و پس از مصرف دارو نیز بهبود می یابد، ولی بعد از سه تا چهار ماه بهبودی دوباره دچار عفونت سینوس می شود که درمان این نوع سینوزیت از انواع دیگر آن مشکل تر است.

**سردردهای سینوزیتی یا میگرنی؟

اکثر سینوزیت ها سر درد ایجاد نمی کنند و سردردهای سینوسی، همان هایی که مردم اغلب به این نام از آنها یاد می کنند، اغلب میگرن یا سردردهای غیرسینوسی است و با آنتی بیوتیک هم بهبود نمی یابد. به خصوص سینوزیت مزمن اصلا سردرد ندارد. در سینوزیت حاد نیز اغلب گونه های فرد دردناک می شود تا سر او. این سردردها به راحتی با مسکن و با استحرات خوب می شوند و اصلا عفونی نیستند.

**سینوزیت به لوزه سوم هم ربط دارد

همان طور که سینوزیت سبب گرفتگی و ترشحات بینی می شود، لوزه سوم هم علائم مشابهی را متظاهر می کند. در بسیاری از کودکان این دو مورد را به سختی می توان از هم تمییز داد، اما معاینه دقیق پزشک می تواند علت اصلی را مشخص کند. لوزه سوم با متوقف کردن خروج ترشحات از پشت بینی، فرد را دچار سینوزیت می کند. در سینوزیت نیز خروج ترشحات چرکی از پشت بینی موجب تحریک لوزه سوم و تورم آن می شود.

**چند درصد از سینوزیت های مزمن به جراحی نیاز دارند؟

درمان این بیماری معمولا طبی است. یعنی ترجیح بر این است، کسانی که سینوزیت دارند جراحی نشوند، مگر آنکه معالجات غیربالینی آنها غیرقابل علاج باشد. به طور متوسط کمتر از یک درصد افرادی که سینوزیت دارند و به پزشک مراجعه می کنند به جراحی نیاز پیدا خواهند کرد.

یعنی درمان دارویی در اولویت است، اما نکته مهم این است که اگر درمان آنتی بیوتیکی کامل نشود، فرد در معرض خطر سینوزیت مزمن قرار می گیرد و به همین خاطر باید سینوزیت حاد را به طور کامل طبق دستور پزشک درمان کرد.

**برای کودکان سینوزیتی هم جراحی صورت می گیرد؟

در سال های گذشته برای کودکان زیر ۱۰ سال عمل جراحی صورت می گرفت، ولی امروزه به خاطر خطرات، عوارض و سخت بودن عمل جراحی روی کودکان، سعی بر این است که جراحی صورت نگیرد. در افراد زیر ۱۰ سال که سینوزیت دارند اغلب مشکل لوزه سوم وجود دارد که اگر این لوزه همراه با مصرف اسپری و آنتی بیوتیک جراحی شود، بهتر از جراحی سینوس است ولی اگر فرد تا سن ۱۵ سالگی بهبود نیافت، آن وقت اقدام به جراحی می شود.

**توصیه های قبل و بعد از جراحی

هم قبل و هم بعد از جراحی فرد باید از آلرژی زاها ازجمله آلودگی هوا دوری کند، همچنین رطوبت منزل باید بین ۳۰ تا ۴۰ درجه باشد، به خصوص در فصل زمستان. آب بدن نیز باید به میزان کافی باشد، در غیر این صورت خلط درون بینی غلیظ و خشک می شود و راه سینوس ها را کیپ می کند. کسانی که جراحی نمی کند نیز از طریق آنتی بیوتیک درمان می شوند، ولی شست و شوی بینی با سرم فیزیولوژی یا آب نمک دو تا سه بار در روز نیز برای این بیماران بسیار کمک کننده است.منبع: دکترسلامانتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۴۷۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک فوری / نگذاریم این کودک بیمار بمیرد

کودکی ست 11ساله، چند سال است به دلیل نارسایی ریوی و مشکلات قلبی تحت درمان می باشد.با کمک شما عزیزان  و قرض و وام سال گذشته پیوند ریه ایشان انجام شده است.

متاسفانه مدتی بعد به علت بیماری قلبی نیاز فوری به آنژیوگرافی داشت که با کمک شما عزیزان به ایشان کمک شد. در حال حاضر پیوند ریه برای این کودک جوابگو نبوده و طبق گفته دکتر آخرین مرحله برای ایشان شانت مصنوعی ریه باید کار گذاشته شود که اگر جواب ندهد ممکن است جانش به خطر بیفتد.

هزینه جراحی 35 میلیون تومان اعلام شده است.متاسفانه اکسیژن به دست های این کودک نمی رسد و مدام پوست ناخن هایش کنده می شود و دستانش عرق می کند. در بیمارستان بارها بستری شده. چند روز دیگر باید جراحی شود ولی به دلیل هزینه های بالای جراحی نتوانسته اند این مبلغ را تامین کنند. خواهر نوجوانش نیز به دلیل مشکلات قلبی با کمک شما عزیزان آنژیو شده است. به دلیل رفت و آمد مدامشان در بیمارستان و مراقبت از کودک پدرش نمی تواند کارگری کند و طی این چند سال وام و قرض بسیاری برای درمان کودکشان گرفته اند .

هموطنان عزیز. ضمن دعای خیر برای سلامتی این پسر.بار دیگر هر چه در توان دارید برای پیوند ریه این کودک کمک کنید که قطعا دعای خیر مادر ایشان بدرقه راهتان خواهد بود.

پرداخت انلاین خیریه نسیم وصال

شماره کارت بانک ملت : ۶۱۰۴۳۳۷۸۱۱۴۱۶۲۳۷
 شماره حساب بانک ملت: ۵۸۹۸۷۷۱۴۶۵
شماره کارت بانک ملی: 6037997599156198
 شماره حساب بانک ملی:  0219934010000
شماره شبا: IR310120020000005898771465  

کد دستوری پرداخت: #52520*6655*

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • ستاره حریف والیبال ایران VNL را از دست داد
  • کمک فوری / نگذاریم این کودک بیمار بمیرد
  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • کاشت مو بدون جراحی با خواب طبیعی
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها